Μετεκπαιδευτικά Συμπόσια

 

Από το 1996 έως το 2011, το ‘Ιδρυμα ΘΩΡΑΞ διοργάνωσε τα εξής συμπόσια:

Επί 15 συναπτά έτη, το State-of-the-Art Interdisciplinary Review Course on Pulmonary Diseases, Critical Care, Emergency Medicine & Nursing Care, σε ετήσια βάση.

Επί 13 συναπτά έτη, το Διατομεακό Σεμινάριο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας: Διαγνωστική Προσέγγιση και Θεραπευτική Αντιμετώπιση, σε ετήσια βάση.

Στα Συμπόσια αυτά συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι ομιλητές οι σημαντικότεροι 'Ελληνες και ξένοι επιστήμονες, από την Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά.  Η διοργάνωσή τους γινόταν σε συνεργασία με τις Κλινικές του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και με τη συνεργασία άλλων Πανεπιστημιακών Κλινικών και Κλινικών του ΕΣΥ.

Τα Συμπόσια αυτά δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης και το πρώτο πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 1996.  Αφορούσαν ένα ευρύ φάσμα ιατρών, όπως Αναισθησιολόγους, Εντατικολόγους, Θωρακοχειρουργούς, Παθολόγους, Πνευμονολόγους, Χειρουργούς αλλά και Νοσηλευτές και γενικά όλους όσους ασχολούνται ιδιαίτερα με την Παθοφυσιολογία, Διάγνωση και Θεραπεία των Πνευμονικών Νοσημάτων.

Σκοπός τους ήταν η αναζήτηση λύσεων μέσω της αυτοκριτικής και της συζήτησης κοινών προβληματισμών, με επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.  Στόχος τους ήταν η προσφορά καινούργιας γνώσης για την πρόληψη και θεραπεία της Αναπνευστικής Δυσλειτουργίας καθώς και η εξεύρεση λύσεων που έκανε το έργο μας αποτελεσματικότερο.