Η Εντατική Θεραπεία ως Εθνική Ανάγκη

‘Όταν η Ιατρική επιστήμη κατακτά καινούργια σύνορα στον αγώνα για τη διάσωση της ζωής, αποτελεί Εθνική Ανάγκη η προσαρμογή της πρακτικής της στην καινούργια πραγματικότητα.  Το όφελος είναι των ασθενών και κατ’επέκταση της πατρίδας.

 Η Εντατική Θεραπεία, το νέο σύνορο της Ιατρικής, είναι Εθνική Ανάγκη, γιατί η πλειονότητα των βαριά ασθενών που χωρίς αυτήν ήταν καταδικασμένοι, τώρα σώζονται.

 Η Εντατική Θεραπεία είναι Εθνική Ανάγκη γιατί μπορεί να επεμβαίνει αποτελεσματικά, τη στιγμή ακριβώς που μέχρι πριν από λίγες δεκαετίες άρχιζε η ασυγκράτητη χιονοστιβάδα που επέφερε την κατάρρευση του οργανισμού.

Οι γιατροί που με απόγνωση και σεβασμό παρακολουθούσαν τον άρρωστο να χάνει τη μάχη αβοήθητος, τώρα πλέον μάχονται με επιτυχία στο πλευρό του.

 Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι Εθνική Ανάγκη γιατί με το μεγάλο εύρος των υπηρεσιών τους:

- Υποστηρίζουν τις κατακτήσεις της σύγχρονης Ιατρικής, επιτρέποντας τη διενέργεια απαραίτητων και σωτήριων θεραπευτικών επεμβάσεων, όπως οι βαριές εγχειρήσεις.

- Αναστρέφουν την επικίνδυνη πορεία των ασθενών που πάσχουν βαριά, από διάφορες νόσους.

 Η δημιουργία τμημάτων Εντατικής Θεραπείας αποτελεί Εθνική Ανάγκη, καθώς τα νοσοκομεία, διεθνώς, αλλάζουν τη μορφή τους, παραχωρούν συνεχώς όλο και περισσότερους πόρους στη θεραπεία των βαριά πασχόντων, αποκαθιστώντας συμβατικές κλίνες με άλλες αυξημένης φροντίδας.