Χορηγίες 

Αγαπητοί Φίλοι,

Το κύριο μέλημα και ο βασικός στόχος του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ, είναι να βοηθήσει με κάθε τρόπο τον βαριά πάσχοντα άρρωστο.  Η ανάγκη αυτή γίνεται επιτακτική σε μία περίοδο όπου η πρόοδος στα θέματα Εντατικής Θεραπείας και Νοσημάτων Θώρακος σώζει μεγάλο αριθμό ασθενών.

Το Ίδρυμα ΘΩΡΑΞ, είναι πρωτοπόρο στις έρευνες της Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής καθώς και σε θέματα αγωγής υγείας, όπως το κάπνισμα και εν γένει στην κατανόηση και αντιμετώπιση νοσημάτων του Θώρακος (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, Καρκίνος Πνεύμονα, ΄Ασθμα, Λοιμώξεις).

Υψηλού επιπέδου ιατρική περίθαλψη είναι το αποτέλεσμα μίας επιλεγμένης συνύπαρξης ανθρώπων, ιδεών και τεχνολογίας.  Όλα αυτά τα χρόνια, η προσπάθεια μας αυτή έχει ενισχυθεί από ευγενείς προσφορές προς το Ίδρυμα ΘΩΡΑΞ.  Πολύτιμοι φίλοι μας έχουν συμπαρασταθεί και συμμερίζονται την πίστη μας στις ακαδημαϊκές αξίες που διδαχθήκαμε στα Πανεπιστήμια που ανοίγουν νέους δρόμους και διδάσκουν γνώση και ήθος.

Με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας θεραπείας αλλά και της υγείας μας, το Ίδρυμα εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες διεύρυνσης της γνώσης αλλά και βελτίωσης των συνθηκών νοσηλείας, με συνεχείς «επενδύσεις» σε έρευνα, εκπαίδευση και υποδομές.

 

Τα έργα του ιδρύματος είναι πολλά και σημαντικά και ενδεικτικά αναφέρω τα κάτωθι:

  • Η κατασκευή της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «ο Ευαγγελισμός»
  • Η δημιουργία Ιατρείου Διακοπής του Καπνίσματος στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο
  • Η κατασκευή και ο εξοπλισμός του Κέντρου Εφαρμοσμένης Βιοϊατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας «Μαριάνθη Σίμου»
  • Η ανακατασκευή πτέρυγας του Πνευμονολογικού Τμήματος και η κατασκευή Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκο­μείου «Σωτηρία», είναι ορισμένα από αυτά, με τα περισσότερα να επικεντρώνονται σε δράσεις για την αντιμετώπιση της μάστιγας του αιώνα μας, το κάπνισμα.

Το επόμενο σημαντικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι η κατασκευή νέας πτέρυγας Χειρουργείων και Μονάδων Ανάνηψης στο Νοσοκομείο «ο Ευαγγελισμός», για μία σύγχρονη περίθαλψη των ασθενών.

Ελπίζουμε στην ενεργό συμπαράσταση σας, για να έχουμε το κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας και να είμαστε σε θέση να δίνουμε ελπίδα στον ασθενή και έμπνευση στους νέους επιστήμονες.

Βρισκόμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση χρειασθείτε και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ενεργή σας συμμετοχή στην υλοποίηση των στόχων του Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ.

Με εκτίμηση,

Χαράλαμπος Ρούσσος

Διοικητής Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ

Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας - Εντατικής Θεραπείας

Ακαδημαϊκός